Samenvatting: DEWA tekent memorandum van overeenstemming met Expo 2020 Dubai en Siemens voor eerste elektrolysefaciliteit voor waterstof op zonne-energie

Samenvatting: DEWA tekent memorandum van overeenstemming met Expo 2020 Dubai en Siemens voor eerste elektrolysefaciliteit voor waterstof op zonne-energie Press Release from BusinessWire.com has been published today, Marcin Frąckiewicz, .

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)–Op de zesde World Government Summit in Dubai hebben zijne excellentie Reem Al Hashimy, minister van de Verenigde Arabische Emiraten voor internationale samenwerking en algemeen directeur van het Dubai Expo 2020 Bureau, zijne excellentie Saeed Mohammed Al Tayer, CEO van de Water- en Energiebedrijf van Dubai (DEWA), en Joe Kaeser, president en CEO van Siemens, een memorandum van overeenstemming ondertekend voor het eerste proefproject in de regio met waterstofelektrolyse op zonne-energie in de testfaciliteiten van het zonnepark Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

De faciliteit dient als test met een geïntegreerde centrale voor de productie van waterstof met behulp van hernieuwbare zonne-energie uit het zonnepark Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park, om het gas vervolgens op te slaan en te gebruiken voor elektriciteit, transport of de industrie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.